[verwijderd] Gourmetten..?
De biechtstoel π
[verwijderd]
- Bijgewerkt
Soturi
Vulpen 3 dagen noodle-experimenten, ik pas
Lumihiutale
iMoeder ze kwamen zelf inderdaad ook al aan met gourmetten, en ik denk wel dat we dat een avond gaan doen. Maar voor mezelf wordt dat lastig want ik heb heel veel intoleranties, en kan eigenlijk alleen tegen onbewerkt vlees van de slager. Wordt een duur grapje dus als ik verschillende soorten moet kopen..
Ik heb gelukkig nog een paar weken om een plan te bedenken!
[verwijderd]
Het hoeft ook niet super ingewikkeld hè. Het is maar net hoe hoog je zelf de lat legt.
Wij hebben ook wel eens spaghetti gegeten met kerst(De middelste is dan jarig, dus hij mocht kiezen wat hij wou).
Je kan het ook wat specialer maken met een leuke aankleding, voorafje wat je anders nooit eet of een bijzonder toetje.
[verwijderd] Ik wilde je al hier uitnodigen met de kinderen. Tot ik bedacht dat ik dan moest koken.
Veel intoleranties maken het nog lastiger.
Je zou nog steeds welkom zijn, maar daar is je probleem niet mee opgelost.
[verwijderd]
Mamabeertje Ik zat inderdaad ook gewoon te denken om een dag pannenkoeken te eten ofzo. Ik heb bakvormpjes in kerstthema, dus met genoeg poedersuiker zijn het net echte sneeuwpoppen toch?
Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt
[verwijderd] Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt
Dat denk ik ook ja.
- Bijgewerkt
@Hopsatee Huggybird de basis is heel simpel. Ui en knoflook fruiten in een beetje olie en dan een halve kilo (smaakvolle!) gesneden tomaten toevoegen, halve liter water en een halve liter passata met 2 a 3 groente bouillonblokjes en op het laatst glad pureren. Voor pastasaus voeg ik geen of een beetje water toe.
Hier varieer ik eindeloos in, door bijv zelf geroosterde paprika toe te voegen, of verse basilicum, geraspte Parmezaan, pijnboompitten met wat room, of op zijn Mexicaans (bonenmix, Mexicaanse kruiden, klodder crΓ¨me fraiche en nachoβs erop verkruimelen). In de zomer kook ik vaak een buideltje verse Italiaanse kruiden uit de tuin mee.
Zelf vind ik het lekkerst met geroosterde paprika, Chilivlokken en geraspte pecorino.
Dingen zoals ontvellen van de tomaten doe ik niet. Ik pureer het gewoon glad. Tomaten eerst even roosteren geeft trouwens ook een lekkere bite, maar is meer werk.
- Bijgewerkt
Huggybird Hopsatee dit dus Trees.
zelf doe ik er ook nog knoflookpoeder, uienpoeder, tijm en cayennepeper doorheen. Knoflookpoeder is wat scherper van smaak en dat vind ik altijd erg lekker. En de tomatensoep moet ook gewoon -een beetje- pittig zijn. Ipv gewone uien doe ik er altijd banaansjalotjes doorheen. Ik snij ook niks klein want uiteindelijk gebruik ik de staafmixer.
Ik vind trouwens de paprika die ingelegd is in olie en geroosterd is ook lekker erdoorheen. (Zijn van die glazen potten die bij de pasta in het schap staan) Dat kost ook minder tijd, als ik haast heb doe ik die er altijd doorheen.
[verwijderd] Ik zat inderdaad ook gewoon te denken om een dag pannenkoeken
Wij doen al een paar jaar een pannekoeken buffet. Een hele stapel pannenkoeken en verder alles wat lekker is. Veel fruit, maar ook ijs, slagroom, maltezers (gecrunched), chocolade saus (zelfgemaakt), warme kersen, enz. Lekker makkelijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wil en hartstikke gezellig. We zijn een beetje afgestapt van vervelende verplichtingen met kerst en richten ons alleen nog maar op wat we leuk vinden.
Wat we vroeger thuis deden was iedereen een gang laten regelen. Dan maakte mijn broer het voorgerecht, mijn moeder en zusje (die woonde nog thuis toen) het hoofdgerecht en ik het toetje. Zoiets kun je ook doen. En dan loslaten dat het sjiek moet zijn of bij elkaar moet passen, maar alleen richten op lekker en plezier.
- Bijgewerkt
June je kan ook de tomaten bij de paprika in de oven gooien.
Ik rooster de paprika aan een vork geprikt boven de vlam van mijn gaspit zodat ik de oven niet hoef te verwarmen . Geroosterde paprika uit pot zijn ook lekker.
Zonnebloem ik gebruik rode ui en knoflook uit eigen tuin. Deze zijn sowieso scherper dan uit de supermarkt. Ik hou zelf ook van pittige tomatensoep . Chilivlokken er doorheen is ook echt lekker. Dat doe ik pas in de kom, want mijn jongste waardeert dit wat minder.
[verwijderd]
Femkes dat klinkt ook leuk, krijg er honger van!
Het gaat vast wel goed komen, we hebben iedere dag van het jaar te eten, dus dat zal met kerst niet anders zijn!
[verwijderd] dat sowieso. Maar vaak leggen mensen zich hele hoge eisen op omdat het met kerst speciaal moet zijn. En ik ben jaren 1 van die mensen geweest. Maar nu zetten we vooral in op speciaal als in gezellig en dat iedereen echt met plezier aan tafel zit, maar niet perse luxe eten. En dat haalde voor mij een hoop druk weg en voegde een hoop plezier toe.
[verwijderd] wij hebben een keer met kerst boerenkool gegeten en een keer patat van de snackbar. De kinderen mochten kiezen .
[verwijderd]
Trees dat gaat niet gebeuren, want als ik de kinderen laat kiezen wordt het een dag frikandelbroodjes en de andere instant noodles
Ik zit vooral met het stuk dat mijn vader gewoon echt heel goed kan koken (is in een ver verleden kok geweest) en ik dat nooit kan evenaren. Ik mis dat gen, de kennis en ik vind het ook gewoon niet leuk om te koken.
Ik snap dat ik best gewoon snert mag maken als ik dat wil, dat er heus geen kerstpolitie langs komt om te controleren of wij wel fancy genoeg eten, maar ik wil eigenlijk gewoon mijn vaders perfect gebakken biefstuk en mijn vaders varkenshaasjes en mijn vaders gemarineerde kip en mijn vaders zelfgemaakte sauzen en mijn vaders Baileys-dessert. En nu moet ik wachten tot Pasen
Trees
Dat hebben wij ook een keer geprobeerd, maar er was geen snackbar open hier.
Mamabeertje En terecht
[verwijderd] Aww dus eigenlijk mis je gewoon je vader
[verwijderd] het is ook gewoon ontzettend balen dat hij er deze keer niet is
Mamabeertje hier op tweede kerstdag en druk dat het was . De Mac Donalds is dan overigens ook open, weet ik uit betrouwbare bronnen
.
- Bijgewerkt
Ik ga dit jaar door jullie voor een pannenkoeken buffet, ik heb er nou al zin in.