@Hopsatee Huggybird de basis is heel simpel. Ui en knoflook fruiten in een beetje olie en dan een halve kilo (smaakvolle!) gesneden tomaten toevoegen, halve liter water en een halve liter passata met 2 a 3 groente bouillonblokjes en op het laatst glad pureren. Voor pastasaus voeg ik geen of een beetje water toe.
Hier varieer ik eindeloos in, door bijv zelf geroosterde paprika toe te voegen, of verse basilicum, geraspte Parmezaan, pijnboompitten met wat room, of op zijn Mexicaans (bonenmix, Mexicaanse kruiden, klodder crΓ¨me fraiche en nachoβs erop verkruimelen). In de zomer kook ik vaak een buideltje verse Italiaanse kruiden uit de tuin mee.
Zelf vind ik het lekkerst met geroosterde paprika, Chilivlokken en geraspte pecorino.
Dingen zoals ontvellen van de tomaten doe ik niet. Ik pureer het gewoon glad. Tomaten eerst even roosteren geeft trouwens ook een lekkere bite, maar is meer werk.