Trees nee hoor, ik. 😝

Nou precies haha, al die pakjes en potjes… Ik doe er inderdaad geroosterde paprika doorheen, knoflook, banaansjalotjes en dan vooral op het laatst de staafmixer erdoorheen halen. 😬

En de nagemaakte Chinese tomatensoep van de Chinees vind ik al helemaal een verschrikking.

  • Trees hebben hierop gereageerd.

    Trees Zonnebloem
    Oké, dan wil ik heel graag het recept, want hoewel ik vind dat ik hele lekkere tomaten soep maak, lijkt het erop dat het nóg lekkerder kan.
    Ik gruwel van soep uit blik 🙈
    Kom maar door met het recept!

      Mijn tomatensoep is het lekkerste zeggen ze hier. Overigens wel afhankelijk van welke variant, Mexicaans is minder gewild dan chinees en soms willen ze gewoon met ballen en vermicelli 🤪

      • [verwijderd]

      Ik realiseer me net dat nu mijn vader op vakantie is en de kinderen vrijwel geen contact meer hebben met hun vader, ik dit jaar met kerst zelf moet gaan koken 😱
      Er bestaan niet genoeg scheldwoorden op deze planeet om uit te drukken hoe ik me hierbij voel..

        [verwijderd] Anders ga je met de kinderen samen koken? Eerst een menu samenstellen, kies gewoon wat jullie lekker vinden en leuk om te maken. En dan alles lekker laten bezorgen zodat je niet hoeft te zeulen met boodschappen. Of je doet iets van fondue of gourmetten?

          Lumihiutale Precies! Je hebt toch een kokend kind @[verwijderd]?

          En gewoon simpel houden joh. Zo moeilijk zijn een pasteitje met ragout en aardappelkroketjes niet 😅

            • [verwijderd]

            • Bijgewerkt

            Soturi
            Vulpen 3 dagen noodle-experimenten, ik pas 🤣

            Lumihiutale
            iMoeder ze kwamen zelf inderdaad ook al aan met gourmetten, en ik denk wel dat we dat een avond gaan doen. Maar voor mezelf wordt dat lastig want ik heb heel veel intoleranties, en kan eigenlijk alleen tegen onbewerkt vlees van de slager. Wordt een duur grapje dus als ik verschillende soorten moet kopen.. 😬

            Ik heb gelukkig nog een paar weken om een plan te bedenken!

              [verwijderd]
              Het hoeft ook niet super ingewikkeld hè. Het is maar net hoe hoog je zelf de lat legt.
              Wij hebben ook wel eens spaghetti gegeten met kerst(De middelste is dan jarig, dus hij mocht kiezen wat hij wou).
              Je kan het ook wat specialer maken met een leuke aankleding, voorafje wat je anders nooit eet of een bijzonder toetje.

                [verwijderd] Ik wilde je al hier uitnodigen met de kinderen. Tot ik bedacht dat ik dan moest koken. 😂
                Veel intoleranties maken het nog lastiger.

                Je zou nog steeds welkom zijn, maar daar is je probleem niet mee opgelost. 😂

                  • [verwijderd]

                  Mamabeertje Ik zat inderdaad ook gewoon te denken om een dag pannenkoeken te eten ofzo. Ik heb bakvormpjes in kerstthema, dus met genoeg poedersuiker zijn het net echte sneeuwpoppen toch? 😂

                  Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt 🙈

                    [verwijderd] Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt 🙈

                    Dat denk ik ook ja. 😂

                    @Hopsatee Huggybird de basis is heel simpel. Ui en knoflook fruiten in een beetje olie en dan een halve kilo (smaakvolle!) gesneden tomaten toevoegen, halve liter water en een halve liter passata met 2 a 3 groente bouillonblokjes en op het laatst glad pureren. Voor pastasaus voeg ik geen of een beetje water toe.

                    Hier varieer ik eindeloos in, door bijv zelf geroosterde paprika toe te voegen, of verse basilicum, geraspte Parmezaan, pijnboompitten met wat room, of op zijn Mexicaans (bonenmix, Mexicaanse kruiden, klodder crème fraiche en nacho’s erop verkruimelen). In de zomer kook ik vaak een buideltje verse Italiaanse kruiden uit de tuin mee.

                    Zelf vind ik het lekkerst met geroosterde paprika, Chilivlokken en geraspte pecorino.

                    Dingen zoals ontvellen van de tomaten doe ik niet. Ik pureer het gewoon glad. Tomaten eerst even roosteren geeft trouwens ook een lekkere bite, maar is meer werk.

                      Trees je kan ook de tomaten bij de paprika in de oven gooien.

                      En bij het fruiten van de ui en knoflook wat tomatenpuree meebakken. Dat haalt het zuur van de tomaat af.