Mijn tomatensoep is het lekkerste zeggen ze hier. Overigens wel afhankelijk van welke variant, Mexicaans is minder gewild dan chinees en soms willen ze gewoon met ballen en vermicelli πŸ€ͺ

  • [verwijderd]

Ik realiseer me net dat nu mijn vader op vakantie is en de kinderen vrijwel geen contact meer hebben met hun vader, ik dit jaar met kerst zelf moet gaan koken 😱
Er bestaan niet genoeg scheldwoorden op deze planeet om uit te drukken hoe ik me hierbij voel..

    [verwijderd] Anders ga je met de kinderen samen koken? Eerst een menu samenstellen, kies gewoon wat jullie lekker vinden en leuk om te maken. En dan alles lekker laten bezorgen zodat je niet hoeft te zeulen met boodschappen. Of je doet iets van fondue of gourmetten?

      Lumihiutale Precies! Je hebt toch een kokend kind @[verwijderd]?

      En gewoon simpel houden joh. Zo moeilijk zijn een pasteitje met ragout en aardappelkroketjes niet πŸ˜…

        • [verwijderd]

        • Bijgewerkt

        Soturi
        Vulpen 3 dagen noodle-experimenten, ik pas 🀣

        Lumihiutale
        iMoeder ze kwamen zelf inderdaad ook al aan met gourmetten, en ik denk wel dat we dat een avond gaan doen. Maar voor mezelf wordt dat lastig want ik heb heel veel intoleranties, en kan eigenlijk alleen tegen onbewerkt vlees van de slager. Wordt een duur grapje dus als ik verschillende soorten moet kopen.. 😬

        Ik heb gelukkig nog een paar weken om een plan te bedenken!

          [verwijderd]
          Het hoeft ook niet super ingewikkeld hè. Het is maar net hoe hoog je zelf de lat legt.
          Wij hebben ook wel eens spaghetti gegeten met kerst(De middelste is dan jarig, dus hij mocht kiezen wat hij wou).
          Je kan het ook wat specialer maken met een leuke aankleding, voorafje wat je anders nooit eet of een bijzonder toetje.

            [verwijderd] Ik wilde je al hier uitnodigen met de kinderen. Tot ik bedacht dat ik dan moest koken. πŸ˜‚
            Veel intoleranties maken het nog lastiger.

            Je zou nog steeds welkom zijn, maar daar is je probleem niet mee opgelost. πŸ˜‚

              • [verwijderd]

              Mamabeertje Ik zat inderdaad ook gewoon te denken om een dag pannenkoeken te eten ofzo. Ik heb bakvormpjes in kerstthema, dus met genoeg poedersuiker zijn het net echte sneeuwpoppen toch? πŸ˜‚

              Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt πŸ™ˆ

                [verwijderd] Soturi lief, maar ik denk dat we dan met de kosten voor het ov de gourmetschotel van de slager ineens een stuk voordeliger wordt πŸ™ˆ

                Dat denk ik ook ja. πŸ˜‚

                @Hopsatee Huggybird de basis is heel simpel. Ui en knoflook fruiten in een beetje olie en dan een halve kilo (smaakvolle!) gesneden tomaten toevoegen, halve liter water en een halve liter passata met 2 a 3 groente bouillonblokjes en op het laatst glad pureren. Voor pastasaus voeg ik geen of een beetje water toe.

                Hier varieer ik eindeloos in, door bijv zelf geroosterde paprika toe te voegen, of verse basilicum, geraspte Parmezaan, pijnboompitten met wat room, of op zijn Mexicaans (bonenmix, Mexicaanse kruiden, klodder crΓ¨me fraiche en nacho’s erop verkruimelen). In de zomer kook ik vaak een buideltje verse Italiaanse kruiden uit de tuin mee.

                Zelf vind ik het lekkerst met geroosterde paprika, Chilivlokken en geraspte pecorino.

                Dingen zoals ontvellen van de tomaten doe ik niet. Ik pureer het gewoon glad. Tomaten eerst even roosteren geeft trouwens ook een lekkere bite, maar is meer werk.

                  Trees je kan ook de tomaten bij de paprika in de oven gooien.

                  En bij het fruiten van de ui en knoflook wat tomatenpuree meebakken. Dat haalt het zuur van de tomaat af.

                    Huggybird Hopsatee dit dus Trees.
                    zelf doe ik er ook nog knoflookpoeder, uienpoeder, tijm en cayennepeper doorheen. Knoflookpoeder is wat scherper van smaak en dat vind ik altijd erg lekker. En de tomatensoep moet ook gewoon -een beetje- pittig zijn. Ipv gewone uien doe ik er altijd banaansjalotjes doorheen. Ik snij ook niks klein want uiteindelijk gebruik ik de staafmixer.

                    Ik vind trouwens de paprika die ingelegd is in olie en geroosterd is ook lekker erdoorheen. (Zijn van die glazen potten die bij de pasta in het schap staan) Dat kost ook minder tijd, als ik haast heb doe ik die er altijd doorheen.

                      [verwijderd] Ik zat inderdaad ook gewoon te denken om een dag pannenkoeken

                      Wij doen al een paar jaar een pannekoeken buffet. Een hele stapel pannenkoeken en verder alles wat lekker is. Veel fruit, maar ook ijs, slagroom, maltezers (gecrunched), chocolade saus (zelfgemaakt), warme kersen, enz. Lekker makkelijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wil en hartstikke gezellig. We zijn een beetje afgestapt van vervelende verplichtingen met kerst en richten ons alleen nog maar op wat we leuk vinden.
                      Wat we vroeger thuis deden was iedereen een gang laten regelen. Dan maakte mijn broer het voorgerecht, mijn moeder en zusje (die woonde nog thuis toen) het hoofdgerecht en ik het toetje. Zoiets kun je ook doen. En dan loslaten dat het sjiek moet zijn of bij elkaar moet passen, maar alleen richten op lekker en plezier.

                        June je kan ook de tomaten bij de paprika in de oven gooien.

                        Ik rooster de paprika aan een vork geprikt boven de vlam van mijn gaspit zodat ik de oven niet hoef te verwarmen 🫣. Geroosterde paprika uit pot zijn ook lekker.

                        Zonnebloem ik gebruik rode ui en knoflook uit eigen tuin. Deze zijn sowieso scherper dan uit de supermarkt. Ik hou zelf ook van pittige tomatensoep πŸ˜‹. Chilivlokken er doorheen is ook echt lekker. Dat doe ik pas in de kom, want mijn jongste waardeert dit wat minder.

                        • [verwijderd]

                        Femkes dat klinkt ook leuk, krijg er honger van! πŸ˜†
                        Het gaat vast wel goed komen, we hebben iedere dag van het jaar te eten, dus dat zal met kerst niet anders zijn!

                          [verwijderd] dat sowieso. Maar vaak leggen mensen zich hele hoge eisen op omdat het met kerst speciaal moet zijn. En ik ben jaren 1 van die mensen geweest. Maar nu zetten we vooral in op speciaal als in gezellig en dat iedereen echt met plezier aan tafel zit, maar niet perse luxe eten. En dat haalde voor mij een hoop druk weg en voegde een hoop plezier toe.