smax heb hem ook toch maar besteld, toch zin in een feelgood boek. tot nu toe (hoofdstuk 3) vind ik het erg leuk en aantrekkelijk lezen. wel een makkelijke weglezer 🙂 maar dat wou ik ook.

2 maanden later
  • [verwijderd]

Woehoe!

  • [verwijderd]

Ik heb net hex van Tomas Olde Heuvelt uitgelezen. Voor de stephen king fans echt een aanrader. Dat was echt smullen 😋.

    [verwijderd] Niet echt Stephen King fan, maar vond hem wel erg origineel en spannend! Ik sprak er met iemand over en toen kwamen we erachter dat we het elk met een andere afloop hebben gelezen, blijkbaar heeft hij het einde ooit herschreven om het iets subtieler te maken.

      • [verwijderd]

      Aries klopt zijn eerste versie is minder subtiel. Daarna heeft hij het herschreven in verschillende talen voor oa de vs en daar verkoopt subtiliteit meer. Op basis daarvan heeft hij weer een nieuwe Nederlandse versie geschreven.

      een maand later
      • [verwijderd]

      Jessie80 dat geloof ik zeker wel. De schrijfstijl is enorm direct en sarcastisch, en dat zal niet voor iedereen zijn weggelegd. Maar vooralsnog ben ik team Love it!

        • [verwijderd]

        [verwijderd] Is 'seduction and snacks' de titel? Ik ben nieuwsgierig!

          • [verwijderd]

          [verwijderd] ja van Tara Sivec. Wel echt 18+

          12 dagen later

          [verwijderd] ik heb deel 1 en 2 net uit. Mooie boeken! Heb jij ze inmiddels gelezen?

          10 dagen later
          • [verwijderd]

          • Bijgewerkt

          Ik ga het hier even posten, want ik weet even niet waar ik het anders moet laten, maar kan iemand mij dit uitleggen?
          Dit boek komt al de hele dag in mijn nieuwsfeed, als winnaar van de International Booker Prize, een prestigieuze literatuurprijs. De blurb:

          De avond is ongemak is het schrijnende verhaal van een religieus boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Matthies komt op een dag niet meer terug van het schaatsen en laat zijn zusje Jas in totale verwarring achter. Door de ogen van de tienjarige Jas zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Onder leiding van Obbe ondernemen ze morbide experimenten met dieren en Hanna en Jas dromen hartstochtelijk van een Redder, een man als Boudewijn de Groot, een man die hen mee kan nemen naar de Overkant en hen in kan wijden in de geheimen van hun seksualiteit.

          De seksualiteit van een 10 jarige! Ben ik de enige die niet begrijpt waarom mensen zoiets willen lezen, laat staan een prijs wint? Het zal best een goed boek zijn, en goed geschreven (al lijkt dat volgens de reviews niet eens zo te zijn) en weet ik het, maar de seksualiteit van een kind van 10 en haar zusje?!

          Ik volg al jaren het nieuws in de boekenwereld en loop er met regelmaat tegenaan dat er veel sprake is van snobisme (zie ook dat essay van Eus begin dit jaar), en ik wil best erkennen dat mijn smaak in boeken veel meer gericht is op luchtige ontspanning dan kwaliteit, maar hey, Bella was tenminste 18 voordat ze vrijwillig seks had met Edward en zwanger raakte van dat freak-kind.

          Wat trekt mensen nou aan om zoiets te lezen? Een kind van 10 en haar zusje die seksuele fantasieën hebben over een man van 76? Is dat nou literatuur? Is dat nou echt beter dan een serie als De zeven zussen waar op neergekeken wordt omdat het te commercieel zou zijn?

          Uit een review: triggerwarnings: incest, rape, sexual abuse, bestial tendencies, animal abuse, fingers and things going up some girl's or cow's asshole.
          Maar dit is literatuur, wint een prestigieuze award? Hoe dan?

          • Nescio hebben hierop gereageerd.
          • June vindt dit leuk

            [verwijderd] Ik denk dat veel ook te maken heeft met de genderidentiteit van de schrijver (Marieke Lucas Rijneveld) en het feit dat ze zoiets zo rauw en puur heeft geschreven. Het is volgens mij ook deels autobiografisch. Ken je Dorsvloer vol confetti van Franca Treur? Dat is net zo'n soort verhaal over een diepreligieus boerengezin, maar daar gaat het vooral over godsdienstfanatisme en wat dat met een familie en individu doet.

            Als ik de recensies lees lijkt het me ook een beetje geïnspireerd door Jan Wolkers en Gerard Reve. Hij/zij kent haar klassiekers.

            Een aantal jaar geleden kwam Het smelt van Lize Spit uit (Belgisch auteur). Ook een keihard boek over een traumatische jeugd, maar ook dat heeft literair hoge ogen gegooid. Al vind ik Lize Spit ook wel echt goed schrijven. Van Marieke Lucas Rijneveld weet ik dat niet.

              • [verwijderd]

              Nescio het is totaal niet mijn genre, dus ik ken de boeken die je noemt dus ook niet (wel van naam, maar nooit gelezen), maar ik ben wel oprecht nieuwsgierig waarom het mensen aantrekt, helemaal genoeg om een prijs te winnen.

              Ik heb vorig jaar De lerares van Alissa Nutting (gebaseerd op Debra Lafave) gelezen, en hoewel dat volgens mij totaal niet te vergelijken is met dit boek, voelde ik me zo smerig na het lezen daarvan. 😬

              Het autobiografische aspect kan ik dan nog wel begrijpen, maar voor mij is lezen echt iets wat leuk is, spannend is of je tijdelijk laat verplaatsen in een ander perspectief, maar bij dit boek begrijp ik de aantrekkingskracht echt totaal niet..

              • Nescio hebben hierop gereageerd.

                [verwijderd] misschien omdat het taboedoorbrekend is? Of zoiets. ik snap wel wat je bedoelt. Ik voelde me ook nogal smerig na het lezen van De avonden van Gerard Reve, en bepaalde boeken zoals Lolita van Nabokov ben ik gewoon nooit aan begonnen.

                Wat wel een aanrader is: If I had your face van Frances Cha. Over de gekte van plastische chirurgie in Zuid-Korea.

                  • [verwijderd]

                  Nescio ja ik denk het.. wanneer ik lees wil ik me kunnen identificeren met de hoofdpersoon, of me er in ieder geval in kunnen verplaatsen. Maar wanneer het gaat om incest of bestialiteit is dat het laatste wat ik wil snap je?

                  • Nescio hebben hierop gereageerd.

                    [verwijderd] dat snap ik heel goed. 'Ze' zeggen dat literatuur het vermogen heeft om je in iedereen te kunnen doen verplaatsen, of tenminste begrip kunnen doen opbrengen voor een antiheld, maar dat is bij sommige boeken gewoon onmogelijk. Ik kan ook echt een hekel krijgen aan een romanpersonage 😂

                      • [verwijderd]

                      Nescio ja ik heb om diezelfde reden ook een enorme hekel aan boeken als 50 tinten, en al die alpha mannen onzin. Zodra het gaat over spanken ben ik in staat om aangifte te doen en in plaats daarvan loopt de hoofdpersoon nog 300 pagina's te dwepen over hoe aantrekkelijk de man is 🤷‍♀️

                      een maand later
                      • [verwijderd]

                      Ik wil voor de meiden Yes, Baby! aanschaffen, maar om even te checken of het inderdaad overeen komt met hoe ik er zelf in sta heb ik de volwassen versie bij de bieb gehaald. Ja dus, ik zou bij iedere pagina een staande ovatie willen geven, als ik niet te lui zou zijn om van de bank af te komen.

                        • [verwijderd]

                        [verwijderd]
                        Klinkt als muziek in mn oren! Ik ga hem zelf ook lezen.