• [verwijderd]

Besteld 🙈 leuk ding om mijn verjaardagsgeld aan uit te geven. 😄

Luuz Ik ga gewoon van huis weg. Is misschien niet heel verstandig maar 8 uur verplicht thuis zitten kan ik ook niet, als ik dat ga doen dan kan ik hem dus maar heel weinig gebruiken en dat is zonde.

Ik heb van de week erwtensoep gemaakt in de slowcooker. Normaal was ik daar best lang mee bezig als ik het in de normale pan zou doen, eerst bouillon trekken, dan de erwten kapot koken, dan pas de groenten en dan nog eens heel de middag wachten tot het klaar is. Met de slowcooker gooi je alles in ene keer in de pan en dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Ideaal!

    • [verwijderd]

    Gaan we hier ook onze succesrecepten delen?

      [verwijderd] Ik ben helemaal voor!

      Deze heb ik kort geleden ontdekt en inmiddels 2x gemaakt. Super makkelijk en erg lekker:
      https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/

      En appelmoes maak ik ook graag in de slowcooker. Ik gooi gewoon gesneden appel in de pan. Voeg wat suiker toe en behalve kaneel ook een steranijsje. Een paar uur pruttelen en ik hoef het alleen maar door te roeren.

        debaky ja dat ga ik nu ook doen. Met een pan op het fornuis is dat natuurlijk geen optie. Wil er volgende week soepen mee maken voor in de vriezer

          • [verwijderd]

          Als de recepten van bovengenoemde sites lees, krijg ik weer helemaal zin om te koken.

          Als iemand een goed recept voor een kormasaus tegenkomt, Dan hoor ik die graag.

          Luuz Heb ik inderdaad ook gedaan. Lekker erwtensoep en bruine bonensoep gemaakt en dat voor in de vriezer. Heerlijk voor straks tijdens de koude avonden en dagen.

          Adje Natuurlijk! Appelmoes kan ook gewoon. Hahaha helemaal niet over nagedacht * rent meteen naar de keuken om appelmoes te maken *

          I love it!

          @Adje ( of iemand anders ) Kan een Rollade ook in de slowcooker? En zo ja weten jullie een lekker recept?

            debaky Ik heb 1x een rollade gemaakt in de slowcooker. Geen idee meer welk recept alleen. Ik had iig wat groentes op de bodem liggen (ui, en volgens mij ook wat wortel) en de rollade was gekruid. Alleen hoe lang hij erin zat weet ik echt niet meer. Ligt ook aan de grootte.

            debaky Ik lees in elk geval op slowcooker recepten op facebook dat die nog wel eens droog willen uitvallen en dat het dus niet te lang moet.

            Ik heb nu drumsticks erin zitten. Recept zegt 6 uur maar ik lees ook heel veel dat het na 4 uur al prima is. Ik ga het zien 🙂

            Grillen jullie drumsticks en spareribs vaak nog af?

              Ik ga morgen verse stoofperen in de slowcooker maken.

              Hopsatee Hmm droog uitvallen is dan inderdaad wel wat minder. Maar dan zou je hem eventueel eens in de zoveel tijd zelf even kunnen bevetten met het kook vocht.

              Kip en draadjesvlees doe ik wel altijd eerst even aanbraden, ik vind dat dat ook weer een beetje meer smaak geeft.

              Ik krijg echt trek door dit topic hahaha