• [verwijderd]

Havermout taart als ontbijt

https://www.plezierindekeuken.nl/slowcooker-ontbijt-recept-haver-appel-en-kaneel/

Zelf heb ik als extra nog een banaan en kokossnippers toegevoegd. Voor de eetlepel boter, heb ik een lepel gesmolten roomboter gebruikt. Wat ik zelf miste in het uiteindelijk resultaat was een snufje zout. De banaan was een goede toevoeging om het wat zoeter te maken. Het had van mij nog wat meer gezoet mogen zijn met extra banaan of rozijnen of dadels of honing. Overigens had ik zelf de suiker uit het recept weggelaten, dus met suiker misschien niet nodig. Tot mijn verrassing was het redelijk gebonden/ gestolt, maar voor het echte taartidee kunnen er misschien ook nog wel eieren in?? Ik ga hier de volgende keer nog wat mee experimenteren.

    9 dagen later

    Volgende week komen er vrienden eten en dan wil ik iets lekkers uit de slowcooker maken. Liefst iets van vlees of wat bijzondere pastasaus. 4 personen, ik heb een 6,5 liter pan... wat raden jullie aan?

    enne tips voor voorgerechten en desserts zijn ook welkom. Ik ben zelf ook aan het zoeken maar ik word altijd graag geïnspireerd juist door anderen 😀

      Livia75 oh ben ik wel benieuwd naar. Ik zag hem hier niet? Of kijk ik er over heen? Thanks voor de tip!

      @Adje of @Mary als goede hobby-cookers nog tips?

      • Adje hebben hierop gereageerd.

        Hopsatee Met eters zou ik denk ik gaan voor rendang. (https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/) Heerlijk kruidig stoofvlees en daarbij natuurlijk nog wat andere Indische gerechten. Nasi of kokosrijst, telor ketjap (ook van eetspiratie) zoetzure komkommer, kroepoek, seroendeng, sajoer of toemis boontjes (ook weer eetspiratie).
        Het is bijna allemaal goed vooraf te maken. Sowieso kan je de boemboes al eerder maken. En hoe langer de eieren in de ketjapsaus liggen hoe beter. Dat kan je dan gewoon op laag vuur opwarmen.

        Of anders boeuf bourguignonne met een lekkere aardappelpuree (of frietjes) en een salade. Mocht je willen kan ik daar wel mijn gebruikte recept van geven. Maar staan ook zat op internet.

        Of een hele grote pan (oftewel je slowcooker 😂) met drumsticks in een lekkere marinade. Ook met frietjes en een salade en evt. een lekker groentegerecht.

        Of carnitas (weer eetspiratie ☺️) op wraps met een grote lading gebakken ui en paprika, guacamole, zure room, bosuitje, verse koriander, gesneden tomaat, maïs, geraspte kaas (en dan de gasten zelf hun wrap laten beleggen.)

        Wat betreft dessert die hier ook successen waren met eters:
        zelf een paar soorten roomijs maken (als je een ijsmachine hebt) en daar evt. iets van brownie, fruit of meringues ofzo bij en gasten laten kiezen welk ijs ze willen (hier wilden ze dan van alles wat 😄)
        tiramisu (ook heel makkelijk, omdat het al klaar moet zijn nog voor de gasten komen.)
        brownies met warme kersen (evt. in rode port gestoofd) met mascarpone room
        pavlova met macarponeroom en vers fruit
        applecrumble met roomijs en slagroom

          • [verwijderd]

          • Bijgewerkt

          Livia75 ik heb deze van de week weer gemaakt en kan prima zonder muesli.

          Ik had nu het recept wel aangepast, zodat het meer taart werd. Ik heb een beslag gemaakt van havermout, twee eieren, melk, kaneel, eetlepel roomboter en snufje zout. Alles in de blender en door dit beslag twee appels en twee bananen in stukje geroerd met cruesli (zonder cruesli was echt prima geweest). Bakpapiertje in de slowcooker en het beslag daarin gegoten.

          Dit was het resultaat

            • [verwijderd]

            Ik heb vandaag mijn eigen versie pinda kip gemaakt.

            • kip
            • aardappel
            • zoete aardappel
            • 4 flinke scheppen pindakaas
            • 4 eetlepels ketjap man is
            • 4 eetlepels chilisaus
            • 200 ml kippenbouillon. 1/2 blokje
            • schepje sambal naar smaak
            • hindoestaanse currypoeder. Theelepel of 2 geloof ik.
            • uitje, knoflook, gember gebakken.
            • samen met de rest in de pan en 3 uur op low.

            Adje oh hele goede tips daar ga ik me allemaal eens in verdiepen! Thank youuu!!

            [verwijderd] Ah ziet er goed uit!
            Ook lekker dus ;-)?

            Die ga ik morgen proberen te maken, lig nu sl in bed haha!

            • [verwijderd]

            Of spareribs! Ik heb laatst de Indische versie van eetinspratie gemaakt. Heerlijk mals! Zij doet ze nog even in de oven. De volgende keer sla ik dat over.
            Sajoer boontjes en rijst erbij.

              [verwijderd] ja heb ik ook gemaakt waren echt super lekker! Alleen houdt 1 van mijn gasten niet zo van vlees aan bot😂

                • [verwijderd]

                Hopsatee Ik dus ook niet. Ik haat kluiven 🙊, maar zo wel! Had jij ze nog in de oven gedaan?

                  @Hopsatee Ik zou inderdaad als eerste aan rengdeng of ander stoofvlees denken. Vooral met dit weer.
                  Mensen die hier komen eten vragen standaard naar de pulled pork. Zelf vind ik dat er altijd wat simpel uit zien, maar toch is men er dol op.
                  Je zou ook spareribs kunnen maken en deze voor het opdienen ontdoen van de botjes? Gaat altijd vrij simpel.
                  Albondigas (Spaanse gehaktballen in een soort tomatensaus), zijn ook erg lekker. Die doen het vaak goed bij een borrel, als voorafje of als onderdeel van tapas.
                  Als je een keer echt iets heel anders wil dan zou ik voor een heerlijke curry gaan, met vlees of vis. Naanbrood erbij (zelf maken of kopen), en vooraf papadums met verschillende Indiase dipsausjes. Als je het echt af wil maken dan maak je er nog verschillende soorten smaken rijst bij. Klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet en dan heb je wel echt een keer wat anders dan anders.

                  Mijn speciale pasta saus is citroen saus, maar die maak ik niet in de slowcooker. Hij is namelijk binnen een kwartier klaar. Wel maak ik rode pasta saus in de slowcooker maar dat is denk niet wat je zoekt.

                  Laat maar weten of iets je aanspreekt, dan kan ik daar van het recept gaan typen.

                    Mary Klinkt goed! De curry ben ik sowieso wel benieuwd naar en ook de citroensaus! Maar ik kijk ook nog of rendang met bijgerechten wat is!

                    pulled pork zei mijn man ook gelijk maar dat vind ik dan weer zo suf met coleslaw broodje en saus 😂

                      Hopsatee Curry met vis of vlees? Pittig of milder?

                      Ja, dat vind ik nou ook, ziet er zo goedkoop uit. Wel vind ik pulled pork leuk om te combineren met andere gerechten, dat men kan kiezen als een soort tapas idee.

                        Mary Liefst vlees en dan wat milder, lijkt mij het beste om mee te beginnen 😉 Heeft geen haast overigens hoor🙃

                        Ja dat is dan inderdaad wel heel leuk, misschien is dat ook nog een idee...

                        • Mary hebben hierop gereageerd.

                          Hopsatee Je kan evt. ook Indo pulled pork doen met een iets oosterse variant op coleslaw en bbq pulled chicken met ipv coleslaw dan rucola, peen julliene en evt. heel dun gesneden rode uiringen. En dan diverse broodjes (pistoletje, ciabatta, e.d.)

                          • [verwijderd]

                          Ik krijg trek van al dat lekkers.