[verwijderd]
[verwijderd]
Ik kan deze basis met extra groenten (Ik heb de voorgesneden Italiaanse gebruikt) van harte aanbevelen.
[verwijderd]
Ik kan deze basis met extra groenten (Ik heb de voorgesneden Italiaanse gebruikt) van harte aanbevelen.
[verwijderd] heb je ook het linkje
[verwijderd] echt hรจ? Als mijn hoofd niet vastzat...
https://www.eetspiratie.nl/simpele-runderstoof-uit-de-slowcooker/
[verwijderd] dit recept wilde ik inderdaad gaan gebruiken. Alleen ik heb echt geen idee hoe je een een lekkere pasta saus maakt!
Er zijn zoveel recepten...
[verwijderd] Ik heb er extra's groenten en tomatenblokjes bij gegooid. Meer niet.
[verwijderd] oh echt! Dat kan natuurlijk ook!
Albondigas.
Gehakt (500 gram) mengen met verse peterselie, ei, paneelmiddel, morjaraan (oregano kan evt ook), 2 teentjes knoflook en 1 sjalotje. Eventueel een scheutje melk erbij.
Hiervan kleine balletjes draaien. Even bruin bakken in de pan.
Daarna een pak gezeefde tomaten in de slowcooker doen, half Spaans pepertje fijn snijden en erbij, sjalotje erbij, theelepel suiker, scheut witte wijn, peper, teentjes knoflook naar smaak en gedroogde peterselie. Vervolgens de gehaktballen erbij, verse peterselie er over heen versnipperen en 3 uur op low zetten.
Ik werk altijd uit de losse hand, dus geen idee van de exacte hoeveelheden.
De pasta bolognese was heerlijk! Ik heb wel 2 gerechten samengevoegd.
https://coquinaria.nl/bolognesesaus/
https://www.mamsatwork.nl/bolognese-saus-maken/
Wat ik heb gebruikt:
Parmaham
Rundergehakt
Bleekselderij
Winterpeen
2 teentjes knoflook
2 ui
Glas melk
Glas rode wijn
Italiaanse kruiden
Een beetje volgens de omschrijving van beide en een beetje op gevoel!
https://www.eetspiratie.nl/tagliatelle-met-ragu-bolognese/
Vandaag gemaakt en gegeten! Erg lekker!!
Ik heb vandaag deze gemaakt.
https://www.mamsatwork.nl/pindakip-slowcooker/
Super simpel. Ik zou wel de hoeveelheid smaakmaker omhoog gooien.
2 eetlepels sambal minimaal een misschien wel 4 ketjap. Ook vond ik de saus te dik worden. Ik heb er aan het eind nog wat water toe moeten voegen. Dus misschien wat extra kokosmelk? Verder lekker gegeten.
https://www.eetspiratie.nl/gehaktbal-uit-de-jus/
Deze zitten er nu in.
Edit; ik heb de melk vervangen door havermelk ivm kma van de jongste
Hopsatee hoe heb jij hem gemaakt? Nog getweaked? Of het recept gevolgd?
[verwijderd] Recept gevolgd alleen met iets meer ketjap, sambal en koriander en gember. En kippendijfilet...
Hopsatee wat vond jouw gezin ervan? hier vonden ze het lekker, maar het potje sambal is wel op. Zelfs de oudste (5) wilde wat meer pit
[verwijderd] Nou mijn oudste vond het een beetje pittig haha. Man en kinderen houden helemaal niet van pittig. Ik wel dus van mij mocht het inderdaad wat pittiger
Thaise groene viscurry
3 eetl. Thai green curry (kruidenmix van Jonnie Boer)
2 (kleine) uien
400cc kokosmelk
zak Thaise groentemix
500 gram witvis (ik had nu pangasius)
vissaus, limoensap en palmsuiker naar smaak
Ui grof snijden en met curry kruiden in een hakmolentje fijnmalen. Dit even aanfruiten in wat olie. Kokosmelk toevoegen en zodra dat ook warm is in de slowcooker op low. Heeft er bij mij gewoon een paar uur ingezeten om de smaken goed in de saus te laten trekken.
Door tijdgebrek uiteindelijk de groente in een hapjespan opgebakken en daar de saus uit de slowcooker aantoegevoegd. Dan de in stukjes gesneden vis toevoegen en even laten pruttelen tot de vis gaar is (ca. 5 min.)
De saus nog een beetje op smaak gebracht met vissaus, limoensap en wat palmsuiker.
Deze pinda kip stond vandaag op het menu. Altijd lekker!
http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/pindakip-slowcooker-2