• [verwijderd]

[verwijderd]
Ik kan deze basis met extra groenten (Ik heb de voorgesneden Italiaanse gebruikt) van harte aanbevelen.

    • [verwijderd]

    [verwijderd] dit recept wilde ik inderdaad gaan gebruiken. Alleen ik heb echt geen idee hoe je een een lekkere pasta saus maakt!
    Er zijn zoveel recepten...

      • [verwijderd]

      [verwijderd] Ik heb er extra's groenten en tomatenblokjes bij gegooid. Meer niet.

        • [verwijderd]

        [verwijderd] oh echt! Dat kan natuurlijk ook!

        Albondigas.

        Gehakt (500 gram) mengen met verse peterselie, ei, paneelmiddel, morjaraan (oregano kan evt ook), 2 teentjes knoflook en 1 sjalotje. Eventueel een scheutje melk erbij.
        Hiervan kleine balletjes draaien. Even bruin bakken in de pan.

        Daarna een pak gezeefde tomaten in de slowcooker doen, half Spaans pepertje fijn snijden en erbij, sjalotje erbij, theelepel suiker, scheut witte wijn, peper, teentjes knoflook naar smaak en gedroogde peterselie. Vervolgens de gehaktballen erbij, verse peterselie er over heen versnipperen en 3 uur op low zetten.

        Ik werk altijd uit de losse hand, dus geen idee van de exacte hoeveelheden.

        • [verwijderd]

        Ik heb vandaag deze gemaakt.
        https://www.mamsatwork.nl/pindakip-slowcooker/
        Super simpel. Ik zou wel de hoeveelheid smaakmaker omhoog gooien.
        2 eetlepels sambal minimaal een misschien wel 4 ketjap. Ook vond ik de saus te dik worden. Ik heb er aan het eind nog wat water toe moeten voegen. Dus misschien wat extra kokosmelk? Verder lekker gegeten.

        Luuz oh ben Beniwued naar deze!

        net de pindakip gegeten. Was erg lekker! Goed gelukt!

          • [verwijderd]

          Hopsatee hoe heb jij hem gemaakt? Nog getweaked? Of het recept gevolgd?

            • [verwijderd]

            Hopsatee wat vond jouw gezin ervan? hier vonden ze het lekker, maar het potje sambal is wel op. Zelfs de oudste (5) wilde wat meer pit ๐Ÿ™ˆ

              [verwijderd] Nou mijn oudste vond het een beetje pittig haha. Man en kinderen houden helemaal niet van pittig. Ik wel dus van mij mocht het inderdaad wat pittiger ๐Ÿ˜‚

              Hopsatee was lekker!
              Vanavond een koud balletje op brood gehad en koud is ie nog lekkerder!

              Thaise groene viscurry

              3 eetl. Thai green curry (kruidenmix van Jonnie Boer)
              2 (kleine) uien
              400cc kokosmelk
              zak Thaise groentemix
              500 gram witvis (ik had nu pangasius)
              vissaus, limoensap en palmsuiker naar smaak

              Ui grof snijden en met curry kruiden in een hakmolentje fijnmalen. Dit even aanfruiten in wat olie. Kokosmelk toevoegen en zodra dat ook warm is in de slowcooker op low. Heeft er bij mij gewoon een paar uur ingezeten om de smaken goed in de saus te laten trekken.
              Door tijdgebrek uiteindelijk de groente in een hapjespan opgebakken en daar de saus uit de slowcooker aantoegevoegd. Dan de in stukjes gesneden vis toevoegen en even laten pruttelen tot de vis gaar is (ca. 5 min.)
              De saus nog een beetje op smaak gebracht met vissaus, limoensap en wat palmsuiker.

              @Adje welke Zwolsche Stoof heb jij gemaakt? Bij het recept van Ashley Willems vraag ik mij zo af of het wel goed mals wordt? Je voegt geen azijn ofzo toe?! En is 7 uur voldoende?

              • Adje hebben hierop gereageerd.