Shimmer sorry beetje laat, hierbij het recept:
Plet de saffraandraadjes in een vijzel en doe er water bij (ongeveer een kopje). Wrijf de kip hiermee in en laat enkele uren marineren (voeg evt ook peper en kurkuma toe, niet te veel)
Uien snipperen, glazig fruiten in olie in een flinke kookpot. Kip toevoegen en goed aanstoven. Dan water toevoegen en goed laten pruttelen voor 1,5 uur
Maak de garnering: hak de amandelen en pistachenoten en bak ze even in boter, voeg dan de gedroogde veenbessen toe (pas op, ze verbranden zeer snel!) En suiker naar smaak. Zo gaat het karamelliseren en heb je een lekkere, knapperige bite. Zet apart
Maak de rijst, wij gebruiken altijd basmati. Was de rijst, spoel af en zet in een grote pan op het vuur met water en zout. Giet na 5 a 7 minuten af (proef even, de rijst moet nog niet helemaal zacht zijn), smelt wat boter in de pan en voeg de rijst weer toe. Voeg ook wat water toe en laat de rijst op een zacht vuurtje gaar stomen. Het mag niet klef of plakkerig worden. Als je saffraanrijst wil, haal dan een gedeelte uit de pan en giet hier de geplette saffraan met water over.
Schep de rijst op een schaal, leg de kip erop (de saus is als het goed is mooi ingekookt, dit kan je er apart bij serveren of niet), versier met de saffraanrijst en decoreer met de gekaramelliseerde noten en veenbessen. Serveer met tzatziki en een groene salade.
Smakelijk!