iMoeder oei ik doe het volledig op gevoel nadat ik het van mijn schoonmoeder geleerd heb.
Lamsvlees met bot, 2 uur koken in water met zout en bouillon poeder.
Vlees eruit halen, het water gebruik ik voor de rijst.
Ui, knoflook, tomaatje klein knipperen. Met wat olie aanfruiten. Kardemon stampen erbij doen, kaneel stokje en biryani kruiden (van de Pakistaanse winkel) dan de basmati rijst erbij alles door roeren en dan het dubbele van de rijst aan gekookt bouillon waar ik het lams vlees uitgehaald heb erbij doen. Even kijken of het zout voldoende is. Pan goed sluiten en lagen stofen op heel laag vuur.
Snij ui ringen en knoflook met olie aanbakken, vlees erbij en met wat bouillon en tamarinde en korma poeder maak ik dan een soort sausje dat giet ik over het vlees heen en braad dit alles lekker bruin.
Gele rozijnen frituren in olie, ui frituren erbij is ook erg lekker.
Frisse salade ernaast.
Tot zover ☺ miss maak ik nog wel een "how to" foto sessie als ik er zin in heb.