Aries Haha wat goed! Is echt een aanwinst in de keuken hoor!
En inderdaad minder vocht gebruiken bij reguliere recepten (behalve bij soep natuurlijk). Als ik bv een recept voor boeuf bourguignon maak, vervang ik de bouillon uit het recept voor alleen een bouillonblokje. De wijn gaat er namelijk ook nog bij en is veel belangrijker voor de smaak in dit geval.
Er komt namelijk veel vocht uit het vlees en/of groentes en dat verdampt niet/nauwelijks. Dus beter te weinig vocht en later nog wat toevoegen dan dat het te nat wordt en je het moet gaan binden of inkoken.
Verder leer je wel een beetje met de tijden omgaan. Runderlappen doe ik bv altijd zoβn 8 uur op low, drumsticks 4 op low, etc. En niet te vaak de deksel van de pan halen (of eigenlijk zo min mogelijk) anders verlies je te veel warmte en wordt de kooktijd dus langer.
En qua recepten die je moet proberen, kan ik je toch het beste verwijzen naar eetspiratie.nl. Alle slowcookerrecepten daar zijn echt heerlijk! En dan vooral de Indo pulled pork, carnitas en zwarte peper kip.