Marshmallow Ik zou inderdaad letten op de grootte. Beter te groot dan te klein. Verder is een timer wel echt heel fijn. Hij gaat dan automatisch op de warmhoudstand en je hoeft dus niet op de tijd te letten. (Kan je bv gewoon de deur uit).
Verder kan je nog kijken naar de binnenpan: aluminium of aardewerk. Aluminium kan geloof ik ook op het fornuis, zodat je in de pan ook kan aanbraden. Aardewerk heeft geen antiaanbaklaag, dus daar hoef je dan ook niet op te letten met omroeren/opscheppen, maar die kan je niet op het fornuis gebruiken. Persoonlijk vind ik dat ook niet erg. Ik bak dan even wat voor in een koekenpan en was hem snel af. Ik heb inductie dus ook aluminium kan bij mij niet op het fornuis. Crockpot heeft wel een slowcooker die ook op inductie kan, maar die is best prijzig.
Er zijn ook slowcookers die uitgestelde start hebben. Wat vooral handig is met groente gerechten. Dan kan je alles een paar uur van tevoren al in de pan doen en slaat hij vanzelf aan. In ieder geval Andrew James heeft die functie.
Merken die het gewoon allemaal wel goed doen: crockpot (duurdere segment), russell hobbs, bartscher, Andrew James.
Zelf heb ik een crockpot 5,7 liter met aardewerkenpan en timer en een simpele russell hobbs met aluminium pan 3,5 liter zonder timer. De crockpot gebruik ik voor drumsticks en grote hoeveelheden en natuurlijk als de timer nodig is. De russel hobbs is lekker licht en handzaam en die gebruik ik voor kleinere hoeveelheden (soep, pastasaus, appelmoes, e.d.). En soms gebruik ik ze allebei tegelijk. Maar de kleine is dus echt voor erbij.