Eowyn
Tuurlijk: aardappelgoulash
Pondje krieltjes
250 gram sperziebonen
2 rode paprika's
2 uien
150 gram chorizo (stukje)
600 gram kipfilet
1 eetlepel milde paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder (pimenton))
1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
1/2 eetlepel tijm
2 1/2 dl vleesbouillon
zout en peper
Zure room
Bereiden
Snij de aardappelen in halve stukken. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze evt. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes.
Bak de blokjes chorizo zachtjes uit in een braadpan. Schep ze op een bord. Bak het vlees in het bakvet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles een paar minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog heel even. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca 15/20 minuten zachtjes gaar.
Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog 2 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de goulash in diepe borden en strooi er evt verse peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room.