Aries
Zoete aardappel in knoflooksaus
Zoete aardappel
Knoflook
Rode peper
Pimenton
Zout en peper
Platte peterselie
Slagroom
Rietsuiker
Kook de aardappel in de schil (8-10 min), verwijder daarna de schil en snij in blokjes. Snij de rode peper (met zaadjes) in ringen en hak de knoflook en peterselie fijn.
Verwarm wat olijfolie en fruit de knoflook en spaanse peper. Bak de gekookte zoete aardappel mee en voeg wat zout, versgemalen peper, pimenton en de peterselie toe. Schud even om.
Voeg de slagroom toe en laat 2 á 3 minuten even pruttelen met deksel op de pan. Tot slot nog wat rietsuiker erover en klaar.
Ik heb geen hoeveelheden erbij, want heb het recept van een youtube filmpje van een restaurant waar ik dit gegeten heb. Dus gaat een beetje op gevoel.
Voor de kip gebruik ik gewoon kipfilet. Die snij ik in kleine schnitzeltjes en kruid ik met mijn eigen cajunkruidenmix.
En voor de maïskoekjes gebruik ik een recept van Matt Preston (foto’s) (ik doe gewoon maïs uit blik). Maak het wel voor het eerst, dus weet nog niet of het lekker is.