Born2bme
Ik laat zelf altijd de peterselie achterwege.
Romige avocado courgetti (1 persoon)
- ½ avocado
- 12 basilicumblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 gram pijnboompitten
- ½ theelepel gedroogde peterselie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram courgette
- 50 gram spinazie
- 5 cherrytomaten
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- 20 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Snijdt de avocado door midden en schep één helft uit. Voeg samen met blaadjes basilicum, 1 eetlepel olijfolie, pijnboompitten, peterselie en knoflook. Pureer deze ingrediënten tot een gladde massa. Maak vervolgens de courgetti met behulp van een Spirelli. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de courgetti samen met het avocadomengsel en spinazie gedurende 3 minuten. Snijdt ondertussen de cherrytomaten doormidden en meng ze met de courgetti. Voeg de citroensap en wat peper en zout toe en roer de courgetti goed door. Schep de courgetti op en bord en rasp tot slot de Parmezaanse kaas over de courgetti.