Sevenof9
Het geheel was vega en niet vegan, vanwege de bechamelsaus met feta die erbovenop ging, dus ik weet niet of je dan nog geïntereseerd bent?
Maar als het over alleen de "gehakt"saus gaat: daar heb ik niet echt een recept van, maar gewoon wat geïmproviseerd, maar dat ging prima 😊
- Fijngesnipperd uitje fruiten
- Rode linzen (iets van 50 gram, gok ik?) toevoegen en een half glas water.
- Laten stoven (minuut of 15) tot de linzen het vocht hebben opgenomen (evt wat water toevoegen als hij droog staat)
- Geperst teentje knoflook toevoegen
- Scheutje rode wijn erbij
- Een tomaat in kleine blokjes en een blikje geconcentreerde tomatenpuree toevoegen
- Op smaak brengen met flink wat kaneel en oregano en een beetje peper en zout
- even laten doorpruttelen tot de linzen helemaal zacht zijn.
Ik vond deze versie lekkerder dan met vegagehakt 👍