@Bloem @Meca
Voor de Mexicaanse ovenschotel heb je nodig:
- een bakplaat en een fel bakpapier
- gehakt (rund, gemengd, kip, wat je zelf het lekkerst vindt)
- taco kruiden
- ui, paprika, mais, eventueel zwarte bonen (of andere bonen)
- nacho chips
- geraspte kaas
Ui en Paprika fruiten, gehakt rul bakken met de taco kruiden en dan de mais en bonen erdoor.
Ondertussen op de bakplaat het fel bakpapier de chips uitstrooien. Daar doe je het gehaktmengsel overheen en een laagje kaas.
Even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is en klaar is je eten.
Ik doe er vaak nog een pico de gallo bij of een groene salade. Soms nog avocado dip.
De kipsalon is net zo simpel:
- kipfilet in reepjes
- shoarmakruiden
- aardappelschijfjes
- optioneel: sambal of sriracha
- knoflooksaus
- kaas
- ijsbergsla/komkommer/tomaat/vinaigrette
kipfilet bakken met de kruiden, eventueel met een uitje en een paprika erdoor. Ondertussen de aardappel schuifjes bakken (mag in de frituur, maar ik doe ze zelf in de air fryer)
In een ovenschaal doe je een laagje van je sambal en wat knoflooksaus en dan steeds om en om een beetje kip en een beetje aardappel. Tussendoor kun je er nog een keer wat saus tussen doen.
Bovenop nog een laagje kaas en dan even onder grill tot de kaas gesmolten is.
De sla met tomaat en komkommer kun je erop serveren. Ik leg dit er zelf naast, soms met nog wat olijven erdoor.
Kruiden voor beide recepten mag uit een pakje, maar mag ook zelf gemixt. Waar je zelf blij van wordt 🙂