Huggybird
Kilo trostomaten
2-3 rode paprika's, ik doe vaak de puntpaprika
4 eetlepels bruine suiker
1 groot blikje tomatenpuree
Pond kippendij
Peper
Zout
Sojasaus, ik doe altijd iets meer dan een scheutje
Knoflook naar smaak
Gember naar smaak, ik gebruik best veel samen met knoflook.
Kippendij koken in een laagje water, staat hier vaak net niet helemaal onder, met peper, zout, knoflook, gember, bruine suiker en sojasaus. Als het goed zacht is eruit halen en de tomaten en paprika in stukjes zacht koken. Tomatenpuree erbij en staafmixer erin. Even proeven of de smaak goed is, ik moet er soms wat zout bij doen en heb een fles gembersiroop als ik die niet goed proef, en de kip er in stukjes door roeren.
Gember heb ik eerst met van die bolletjes gedaan, dan deed ik er een stuk of 5-6 in. Nu gebruik ik verse gember en heb dus een fles siroop achter de hand voor het geval ik de gember niet sterk genoeg vind. Die bolletjes staan al op siroop, dan deed ik daar nog wel eens wat van bij.