1e kerstdag gaan we gourmetten
2e kerstdag halen we een pizza of Chinees
3e kerstdag eten we bij mijn ouders (ik heb nog 2 zussen, dus met corona verdelen ze het bezoek over 3 kerstdagen), ik maak een laagjestoetje met bastogne, mascarpone en bosvruchten:
Nodig:
- Kleine glaasjes om alles in te doen.
- mascarpone
- slagroom
- vanillesuiker
- bosvruchten (diepvries)
- geleisuiker (ik gebruik die voor halfzoete)
- kerstchocolaatje voor decoratie
Doen:
Kook de bosvruchten zacht, haal een deel er uit en voeg geleisuiker toe aan het andere deel.
Meng de mascarpone met de slagroom en vanillesuiker, klop dit mengsel op, haal er een deel uit.
Meng het afgekoelde, ongezoete fruit met het uitgehaalde deel slagroommascarpone (je kunt het fruit eerst even door de blender halen als je het nog fijner wilt).
Verpulver de koekjes en maak laagjes, koekkruim, witte mascarpone, koekjes, fruitmascarpone, koekjes, witte mascarpone.
Maak af met een laagje fruit met geleisuiker en decoreer met een kerstchocolaatje.