Klaver
pasteitjes deeg
500 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels halvarine of margarine
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
2 eetlepels vanillesuiker
melk (ongeveer 200ml, maar ik doe dit altijd op gevoel)
alles moet op kamertemperatuur zijn. Droge ingrediënten mengen, vervolgens de boter erbij en erdoor “kruimelen” en daarna de melk er op gevoel bij. Het moet een soepel zacht deeg worden 🙂
pasteivulling
Dit mag van alles zijn; kip, kaas, gehakt, tonijn. Zelfs vindt ik gehakt met ketjap en sambal heel lekker of gewoon simpel met mozarella en oude kaas.
De pasteitjes frituur je ipv bakken in de oven. Als je ze met kaas maakt doe je de pasteitjes erin en na 10 sec draai je ze direct om. Daarna kun je ze geleidelijk aan beide kanten bakken.
De arroz imperial moet ik even opzoeken op de laptop. Daar zitten 2 ingrediënten in waarvan ik even niet zo op de naam kom....