Sevenof9 Door jullie topics heb ik zin om ook een slowcooker te kopen! Of voor mijn verjaardag te vragen, ik heb nog wel even geduld 🙂 Wat raden jullie aan? Ik zou het wel fijn vinden als ik het in de ochtend aan kan zetten en dan 's avonds het eten klaar heb. Maar als het gerecht bijvoorbeeld 4 uur in de slowcooker moet, kun je dan ook instellen dat hij later op de dag aan gaat? Ik zou hem trouwens niet voor vlees gebruiken, maar alleen voor plantaardig eten. Weet niet of dat nog iets uitmaakt.
Adje Sevenof9 Dan zou ik voor een Andrew James gaan, die hebben iig types met ook ‘uitgestelde start’ als functie. @[verwijderd] heeft dat type geloof ik. En bij vlees zou ik die functie niet zo snel gebruiken (iig niet voor een hele ochtend) maar vegetarisch gaat natuurlijk prima.
[verwijderd] Sevenof9 inderdaad de Andrew James digitale slowcooker. Ik had 6,5 liter en nu 4,5 liter. Voor ons meer dan groot genoeg. Ik heb deze de laatste keer via eBay besteld. In totaal 25 euro goedkoper inclusief het verzenden dan als je deze in Nederland besteld. Vrijdagavond besteld en maandag bezorgd. Ik ga kijken of ik het linkje nog kan vinden.
Mixje PenK deze had ik dus laatst ook gemaakt. 6 uur gedaan volgens recept maar de kip was wel droog. Wat betreft de hoeveelheid in de pan ging het wel prima.
PenK Mixje Hij is inmiddels klaar. Valt mooi uit elkaar maar is nog niet droog. Tijd verkort naar drie uur, dan kip uitgeplozen en nog even kort terug met de roomkaas erbij. Vonden jullie ‘m lekker verder?
Sevenof9 Adje Dankjewel! Die uitgestelde start is inderdaad precies wat ik zoek. Niemand hier in huis eet vlees, dus dat moet goedkomen 🙂
Adje Ik ben nu bezig met de pulled chicken. Vanmorgen de bbq-saus gemaakt van Jamie Oliver en die is echt verrukkelijk. Hij heeft iets fris door de sinaasappel en is verder lekker kruidig. Het is wel een enorme hoeveelheid (een liter), dus ik gebruik hem nu ook maar om de kip in te garen. En het was een stuk meer werk dan de bb1xsaus die ik normaal maak.
Adje Hopsatee Ja als het goed is staat hij al in het recepten topic. In het Engels. Als je hem in het Nederlands wil, moet ik straks even foto's maken van mijn kookboek.
Mary Mijn man heeft gisteren kip madras van zo'n knor wereldgerecht in de slowcooker gedaan, het was nog lekker ook. 😂 Dus ook dat is een optie. Ik wil binnenkort vis met een Italiaanse marinade in de oven maken, zou dat ook in de slowcooker kunnen?
[verwijderd] Ik heb deze gekocht. Tijdens de transactie bleken de verzendkosten gratis te zijn. Ik weet eigenlijk niet waarom? Totaal was ik bijna 40 euro kwijt. Je moet dan wel zelf een verloopstekkertje halen, omdat deze een Engelse stekker heeft. Bij de Andrew James gekocht in Nederland zat trouwens ook een Engelse stekker op en kreeg ik er een verloopstekker bij. Ik heb deze nu weer gebruikt voor mijn nieuwe adrew James, maar volgens mij kost zo verloopstekker een paar euro. https://m.ebay.nl/itm/Andrew-James-Digital-Slow-Cooker-with-Timer-Red-4-5L-280W/391591724740?hash=item5b2caf86c4:g:zcgAAOSwEkhZwlXP
[verwijderd] Sevenof9 ik hoop dat het verzenden nog steeds gratis is. Tijdens de betaling werden deze bij mij eraf gehaald. Ik had het daarvoor nergens zien staan in de advertentie.
Sevenof9 [verwijderd] Ik wacht nog even met kopen, wij hebben net onze vakantie geboekt (en betaald) en ik wil niet gelijk op payday weer geld uit gaan geven. Dus ik bewaar je link, hopelijk is het nog steeds deze prijs als ik hem wil kopen!
[verwijderd] Ik heen nog een klein weekje vrij en dan moet/mag ik weer aan het werk. Nieuwe baan yeah! Nu zit ik wat mealprep video's te kijken en bedacht me, wat jou als je een bevroren maaltijd in de slowcooker gooit. Zouden jullie dan voor de uitgestelde start gaan? Of langer op de warmhoudstand laten staan. Ik deel zelf dat ik de uitgestelde start zo'n 2 uur zou durven. Dan max 6 uur garen en dan op de warmhoud stand. Vraag me af hoe ik dat met kip ga doen... Wat zijn jullie ideeën hierover?
[verwijderd] [verwijderd] ik ontdooi wel vaker vlees buiten de koelkast. Uitgestelde start voor twee uur lijkt mij geen probleem. Ik vraag mij wel af of het dan al voldoende ontdooit is? Of de avond ervoor uit de vriezer halen, ontdooien in de koelkast en ‘s ochtends direct de slowcooker aan met daarna warm houd tijd. Dit laatste zou ik sowieso met kip doen.
[verwijderd] Ik heb nu een havermout taart in de slowcooker voor het ontbijt morgenochtend. Eerste keer dat ik het maak. Ik ben benieuwd.
[verwijderd] [verwijderd] gewoon havermoutpap maak ik ook vaak trouwens. 15min en dan is het klaar. Ik doe de ingrediënten er s avonds al in. Scheelt toch weer wat tijd s ochtends 🙂