Vandaag de groene curry voor een gedeelte in de slowcooker gemaakt. Mijn dochters dachten dat het niet lekker zou zijn, omdat ik er vis in ging doen, maar vonden hem uiteindelijk heerlijk. Hij was voor herhaling vatbaar.
Recept:
3 eetl. Thai green curry (kruidenmix van Jonnie Boer)
2 kleine uitjes
400cc kokosmelk
zak Thaise groentemix
500 gram witvis (ik had nu pangasius)
vissaus, limoensap en palmsuiker naar smaak
Ui grof snijden en met curry kruiden in een hakmolentje fijnmalen. Dit even aanfruiten in wat olie. Kokosmelk toevoegen en zodra dat ook warm is in de slowcooker op low. Heeft er bij mij gewoon een paar uur ingezeten om de smaken goed in de saus te laten trekken.
Door tijdgebrek uiteindelijk de groente in een hapjespan opgebakken en daar de saus uit de slowcooker aantoegevoegd. Dan de in stukjes gesneden vis toevoegen en even laten pruttelen tot de vis gaar is (ca. 5 min.).
De saus nog een beetje op smaak gebracht met vissaus, limoensap en wat palmsuiker.