Aries Hij verbruikt veel minder stroom dan een oven of een inductieplaat bv en is echt heel zuinig in gebruik.
Je kan het de nacht van tevoren in de slowcooker doen, maar dan moet je dat wel in de koelkast zetten (de binnenpan).
Ik doe wel eens het snijwerk de avond tevoren al, en dan gaat het ‘s morgens in de slowcooker. En anders doe ik het gewoon in de ochtend of middag (afhankelijk van hoe lang de slowcooker aan moet staan).
De temperatuur is constant en bij low zo’n 80 graden en bij high 90 graden. Dus dat gaat allemaal echt goed en kan je geen voedselvergifitiging van krijgen.
Sommige slowcookers hebben behalve een timer ook uitgestelde start. Dat zou ik alleen gebruiken bij groente of anders niet te lang als je wel vlees erin doet. Kan je bv wel goed gebruiken om vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen.
Mijn binnenpannen gaan allebei in de vaatwasser en soms was ik ze met de hand af als de vaatwasser te vol zit.
Ik heb in de keuken een kastje met ruimte voor mijn twee slowcookers en een airfryer. Ik heb ze dus binnen handbereik 😁 en anders zou ik ruimte ervoor vrijmaken in mijn trapkast. Als ik ze gebruik, zet ik ze op mijn aanrecht.