Lumihiutale
300g gehakt
1 grote winterpeen
5 stengels bleekselderij
1 grote ui
4 flinke tenen knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
1 kop rode wijn
Wat tijm, peper, zout, chillivlokjes
Alles fijnhakken (beste met zo'n hakmolentje) en de gepelde tomaten met de staafmixer veranderen is tomatenmoes.
Flinke laag olijfolie in de pan, ui en knoflook aanbakken, dan gehakt erbij die aanbakken, dan wortel+bleekselderij, dan tomatenpuree en kruiden, dan wijn, dan gepelde tomaten. Tussen alle stappen een paar minuten doorroeren voor je het volgende toevoegd.
1,5 uur laten pruttelen op heel laag vuur, elke 20 min even doorroeren.
Lasagne bouwen door laagjes lasagnebladen (ik doe ze altijd wel voorkoken, ook al staat op het pakje van niet) dan laagje bechamelsaus, dan parmezaanse kaas, dan weer lasagnebladen etc. Eindigen met parmezaanse kaas. 45 min in de oven op 175 graden.
Saus kan je invriezen of bewaren en later lasagne van bouwen ๐