Ik heb net 'Knap voor een dik meisje' van Tatjana Almuli gelezen en ben net begonnen met 'Ooit gelukkig' van Nico Dijkshoorn. Tussendoor lees ik nog steeds 'Becoming' van Michelle Obama.

Waar ik af en toe uit een verhaal uit lees (als ik in de stemming ben รฉn als mijn man thuis is ๐Ÿ˜‰), is het boek 'vijftig beste griezelverhalen'. Ooit gevonden in de kringloop en het boek is net zo oud als dat ik ben..

16 dagen later

Ik heb nu dan toch eindelijk Lampje van Annet Schaap gelezen! O, jullie moeten het echt allemaal lezen, het is prachtig heerlijk mysterieus fijn mooi lief sprookjesachtig โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’š

    Vulpen zo zie je maar dat smaken heel erg verschillen ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„. Ik vond het wel een aardig boek, maar nogal heftig voor een B boek.

      Kyra73 Dat het een b-boek is, is toch maar gewoon een labeltje dat de uitgever/NBD erop heeft geplakt? Ik vond het heftig op een goede manier, en ik kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen maar ik denk dat ik het als kind ook al een fijn boek gevonden zou hebben. Het is wel zielig maar alles komt toch goed?

      • Kyra73 hebben hierop gereageerd.

        Vulpen ik denk dat mijn dochter van net 11 het geen leuk boek vindt. Er worden toch wel wat zware thema's aangetipt waar, in mijn ogen als moeder en gastouder, op een hele onrealistische manier mee wordt omgegaan.
        Super dat Annet bijvoorbeeld kindermishandeling bespreekbaar maakt, maar haar oplossing om het te stoppen hoort veel meer thuis in de jaren 50 van de vorige eeuw dan in de jaren 10 van nu. Kinderen van rond de 8 tot 11 jaar gaan zich juist veel meer bewust worden van wat er in de echte wereld speelt. En stel je nu voor dat je juist hiermee te maken hebt. Welk voorbeeld geef je je kind dan mee? Als je erover praat wordt je ouder opgesloten?

        Ook het taalgebruik, hoewel soms erg mooi is niet van deze tijd.

        Nogmaals ik vind het geen slecht boek, maar ook geen geweldig boek.

        • Vulpen hebben hierop gereageerd.

          Kyra73 de jaren 50 van de vorige eeuw dan in de jaren 10 van nu.

          Daar speelt het zich toch juist ook af (of nou ja, ergens vroeger)? ๐Ÿ˜‰

          Ik denk eigenlijk dat je er dan uithaalt dat piraten cool zijn en ook gevoelens hebben, haha. Maar ik snap je punt.

          [edit] In boeken worden allerlei thema's aangestipt, en het lijkt me juist goed dat daar op verschillende manieren mee wordt omgegaan. Als je alleen maar zou schrijven over de realistische wenselijkste manieren verlies je alle humor en sprookjesachtigheden in een boek.

          • [verwijderd]

          Vulpen ik vond het ook een geweldig boek om te lezen. Overigens het soort boek, waar ik als kind echt wel van kon genieten. Ik las op mijn 11e trouwens al IT van stephen king en daarmee vergeleken is dit Jip en Janneke ๐Ÿ˜‰. Ik vind het trouwens prima als B-boek voor de wat oudere B-lezers. Ik denk dat de gemiddelde 10- a 11-jarige wel het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid, wat betreft de zware onderwerpen hierin kan maken. Ik was op deze leeftijd in ieder geval prima bewust van de realiteit van de echte wereld en hoe daarin te handelen. Juist het wegdromen in dit soort boeken vond ik heerlijk.

          4 dagen later
          • [verwijderd]

          Ik heb net Ben ik nou gek? van Saskia Oudshoorn gelezen, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een postpartum depressie. Aanrader!

            Ik heb net "het laatste offer" gelezen van Simone van der vlugt .Erg leuk boek!

            • [verwijderd]

            [verwijderd] ik weet niet of ik dat kan lezen. Lijkt mij erg confronterend en zwaar. Of valt dat mee?

              • [verwijderd]

              Ik ben hier net in begonnen. De eerste 10 blz. nodigen uit om verder te lezen.

              • [verwijderd]

              [verwijderd] ik vond het reuze meevallen, het is vrij luchtig en vlot geschreven en zit ook wel wat humor in. Ik heb zelf geen ervaring met een pnd, maar sommige stukjes over paniekaanvallen en de agorafobie herkende ik weer wel. Ik vreesde vooraf ook dat het te confronterend zou worden, maar de hoofdstukken zijn kort, dus het gaat er niet diep genoeg op door om echt heel heftig te zijn, tegen die tijd gaat het weer over iets anders.

                • [verwijderd]

                [verwijderd] wel een aanrader dus? Ik ben altijd bang als ik zulke boeken lees dat ik daarna weer spontaan depressief wordt. Ik zit mij te bedenken dat dit best vreemd klinkt gezien mijn werk ๐Ÿง.

                  • [verwijderd]

                  [verwijderd] ik vond hem wel leuk als afwisseling! Zeker geen boek om depressief van te worden, ik zit zelf momenteel in een periode dat de problemen heel erg opspelen en ben niet getriggerd, dus als ik het aan kan kan jij het helemaal!

                    • [verwijderd]

                    [verwijderd] ik durf er nu naar te kijken ๐Ÿ˜œ. Even kijken of de bieb deze heeft. Ik heb weer twee plekken vrij om te mogen reserveren.

                    smax Ik vond het boek dus tegenvallen (nachtouders). Ik lees zoโ€™n drie boeken per week en dit is een van de drie boeken per jaar waar ik niet doorheen kom en waar ik halverwege mee stop.
                    Heb het tot bladzijde 160 geprobeerd ๐Ÿ™‚

                    • Vulpen hebben hierop gereageerd.

                      smax Wat vond je precies tegenvallen? Ik vond zelf de passages over het eiland het minst boeiend, of nou ja, wel boeiend maar ik las liever over alles van daarvoor.

                      • smax hebben hierop gereageerd.

                        Ik heb vorige week Hex gelezen van Thomas Olde Heuvelt. Het verhaal had zo uit Stephen Kings brein kunnen komen. Schrijfstijl is wel anders. Ik ben er nog niet uit wat ik van net boek vind. Het was heel spannend met een bijzondere opbouw naar de climax. Maar dat einde...

                          Vulpen Klopt. Die passages vond ik inderdaad langdradig. Denk dat ik er te weinig in vond gebeuren ofzo.
                          Normaal heb ik elke avond zin om te lezen en kon me er nu niet toe zetten.
                          Maar heb het een kans gegeven haha