Heeft iemand dit recept van onno kleyn wel eens gemaakt?
Key lime pie
Taart voor 8-10 punten
100 g roomboter
250 g volkorenbiscuits
4 limoenen
1 blik gezoete gecondenseerde melk (397 g)
300 ml volvette slagroom (geen koksroom o.i.d.!)
taartvorm van 20-22 cm doorsnee
Smelt de boter. Verkruimel de biscuitjes of draai ze snel met de keukenmachine tot kruim. Meng met de boter. Maak er een laag van in de bodem van de vorm, liefst met een rand, en zet 10 minuten in de koelkast.
Boen de limoenen onder de warme kraan als ze niet biologisch zijn. Rasp de schil heel dun. Pers ze daarna uit. Houd wat rasp achter voor de versiering en meng gecondenseerde melk, room, sap en rasp. En nu de tover: het begint subiet in te dikken – straks is het een dik dromende laag. Giet hem op de bodem en zet de taart in wording minstens een half uur in de koelkast. Klaar! Op het decoreren na, dan.
Ik heb hem net gemaakt maar de vulling wordt niet dik? Stijft dat in de koelkast nog op?