Efteling

Het is al een tijdje geleden dat ik een boekenblog schreef. Daar is een heel simpele reden voor: er werden de laatste tijd maar weinig verschillende boeken in dit huis gelezen. Naar de bieb gaan is tegenwoordig een riskante onderneming geworden (de laatste keer waren bijna alle mandjes op en moest ik ongewild de anderhalvemeterregel overtreden om überhaupt de bibliotheek in te komen), dus dat doe ik zo min mogelijk, maar daarnaast hadden de kinderen er ook niet zo veel behoefte aan. Vooral de jongste niet, die leest bij het slapen gaan al maandenlang hetzelfde boek. Of, mag ik het wel een boek noemen? Ze leest het souvenirboekje van de Efteling. Elke avond dus. Al maandenlang.

Lees meer over Efteling

Waarom ik collecte loop voor de brandwondenstichting

Het was maandag en ik was pas begonnen met mijn nieuwe baan. Ik had er zoveel zin in, ook al was het wat verder van huis. Na een tijdje WW was ik blij een leuke baan te hebben gevonden.

Lees meer over Waarom ik collecte loop voor de brandwondenstichting

Boekentip: Ha… een wipwap! – Susanne Strasser

Wat voor boeken vindt een kind van anderhalf leuk? Oudste was op die leeftijd verzot op Boer Boris, en onze jongste vindt die ook wel leuk, maar bij de meeste boeken houdt ze het na een paar pagina’s voor gezien. Haar voornaamste hobby is nu eenmaal klimmen, dus ze vindt het veel leuker om in het bed van oudste te klimmen dan om een boekje te lezen voor het slapengaan. Ik doe dan nog wat halfslachtige pogingen om haar toch weer terug op onze kamer te krijgen, maar als ze niet wil, dan wil ze niet. 

Lees meer over Boekentip: Ha… een wipwap! – Susanne Strasser

Louisa

Voorzichtig duw ik de deur van de slaapkamer open. Louisa ligt op haar bed met haar knieën opgetrokken en haar gezicht begraven in het kussen. Haar knokkels zijn wit, zo gespannen houdt ze het dekbed vast. Ik zucht en laat me naast haar op het bed vallen. 

Lees meer over Louisa

Thuishoren

Alsof ik thuiskom na een lange reis, bezie ik bij binnenkomst de staat van mijn huis. Het is rommelig, maar leeg. Stil, maar onrustig. Overal ligt wel iets dat een betere plek had kunnen hebben. 

Lees meer over Thuishoren

Een simpele afkorting, maar een met een grote impact. (2/2)

Ik sta nog veel in de praktische stand en de emotionele kant heeft nog niet echt ruimte, komt wel weer. Voor nu is dit mijn manier om er mee te kunnen dealen. 

Lees meer over Een simpele afkorting, maar een met een grote impact. (2/2)

Een simpele afkorting, maar een met een grote impact (1)

Oudejaarsdag, ik lees de brief die ik van mijn vader heb gekregen. Natuurlijk wist ik dat er erfelijke kanker in de familie kon zitten, immers mijn moeder heeft het op jonge leeftijd gehad en met haar vele andere vrouwen. In mijn jongere jaren heb ik destijds de bieb afgezocht naar informatie over kanker en alles daaromheen in de hoop op meer duidelijkheid en misschien wat meer er van te begrijpen. 

Lees meer over Een simpele afkorting, maar een met een grote impact (1)

HUUUUU

Ik zit in mijn atelier met de deuren open. Op het terras loopt een 7,5-jarige David op en neer met zijn kauwtube aan een eetstokje. Hij slingert het rond en hij zegt HUUUUU. Zijn HUUUUU klinkt weer veel te hard. Het is zondagochtend en alle buren hebben hun ramen open staan. 

“Zachtjes, David,” zeg ik tegen hem. 

Lees meer over HUUUUU

De grote reis

Nou lieve dames, daar gaan we dan! Mijn allereerste blog voor dit forum.

Ik wil jullie graag meenemen in onze reis naar een kindje. Een reis waarop we inmiddels al een hoop hobbels hebben gehad, met tot op heden helaas nog geen ‘eindbestemming’. 

In deze eerste blog wil ik jullie meenemen in het eerste deel van onze reis: de eerste onderzoeken en uitslagen.

Lees meer over De grote reis

Boekentip – Woeste Willem

‘En gingen jullie ook een boek lezen op de crèche?’ vraag ik.
‘Ja, van Woeste Willem!’ zegt dochter opgetogen.
‘Daar heb ik wel eens van gehoord, van Woeste Willem’, zeg ik. ‘Maar ik weet niet waar het over gaat. Kun jij me dat vertellen?’
‘Over Woeste Willem’, zegt dochter. ‘En over een jongetje, en die kan zwemmen, en die komt steeds naar hem toe.’
‘Hoe heet dat jongetje?’
‘Eeeh… Volgens mij… Drank of zo?’

Lees meer over Boekentip – Woeste Willem